Parfumuri


Ghid pentru alegerea parfumului potrivit

Parfumul este un accesoriu invisibil, preferat de femei si barbati deopotriva, dar care este usor perceput de catre cei din jurul nostru. Parfumurile au puteri irezistibile pentru ca reusesc sa ne influenteze intr-un anume fel starea de spirit.  Unele ne dau o stare de fericire, de buna dizpozitie, incredere, placere, in timp ce altele ne transmit melancolie, ne poarta intr-o calatorie in timp si spatiu conectandu-ne cu anumite amintiri sau persoane.

Cum aleg parfumul potrivit
Alegerea parfumului este o adevarata arta deoarece trebuie sa se faca in functie de mai multi factori: personalitate, anotimp, eveniment, etc.

Parfumurile florale sunt preferate de femeile romantice. Sunt ideale in sezonul cald (primavara - vara) si pot fi purtate toata ziua, sau seara la o iesire cu familia sau prietenii.

Parfumurile fresh de citrice sau cele care contin note acvatice pot fi purtate zi de zi pe perioada verii. Notele de citrice aduc o senzatie de curat, prospetime, in timp ce notele acvatice au un efect de racorire instanta. In plus, ambele te duc cu gandul la vacanta. Se pliaza perfect femeii care are nevoie de o doza de energie, care doreste sa inceapa o noua aventura.

Parfumurile orientale sunt parfumuri bogate, preferate de femeile increzatoare in propria persoana, seducatoare, misterioase, mai excentrice, mai indraznete. In general sunt recomandate in sezonul rece, la evenimentele de seara. Alege aromele seducatoare de lemn de santal sau lasa-te sedusa de esentele orientale de vanilie, patchouli, iasomie sau ylang ylang.

Parfumurile lemnoase au la baza moscul combinat cu note de varf de santal, patchouli sau licheni. Aceste parfumuri confera femeilor o alura misterioasa, sofisticata si sunt folosite la evenimente deosebite.

Ce sunt notele unui parfum?

Notele de varf ale parfumului sunt cele care se simt la prima pulverizare, sunt miresme puternice dar care au un nivel ridicat de volatilitate (se evapora dupa aproximativ 15-20 minute). Notele de mijloc, numite si note de inima, dureaza ceva mai mult (3-4 ore), si sunt de obicei florale. Notele de baza sunt ultimele care intra in compozitia unui parfum. Acestea sunt intense, de obicei lemnoase, si  determina longevitatea sa.

Tipuri de parfumuri

Apa de toaleta (eau de toilette) contine 5-15% esenta de parfum. Chiar daca nu are un parfum persistent, apa de toaleta este tipul de parfum cel mai des folosit.  Este ideala pentru a fi folosita primavara si in zilele blande de vara.  Exista si ape de toaleta bio. Acestea contin alcool bio, obtinut in cele mai multe cazuri din cereale, si uleiuri esentiale bio si naturale care stimuleaza mintea si simturile, invaluie corpul intr-un parfum natural care stimuleaza trairea unor sentimente pozitive.

Apa de parfum (eau de parfum) contine 15-20% esenta de parfum. Este multa mai persistenta decat apa de toaleta si mult mai intensa. Poate fi folosita pe timpul zilei. Apa de parfum naturala contine alcool din plante si esente naturale care stimuleaza mintea si simturile, invaluind corpul intr-un parfum natural

Parfumul contine cea mai mare cantitate de esenta de parfum, fiind cel mai puternic dintre parfumuri. Parfumul spray (lichid) cu atomizator este parfumul clasic, cu care suntem obisnuiti. Parfumul mai poate sa fie si solid sau ulei. Parfumul solid este un mix de unturi si uleiuri esentiale si are textura unei creme de corp. Se aplica cu varful degetelor pe zonele de puls: incheieturile mainilor, dupa urechi si pe gat.
Parfumul ulei este foarte puternic si rezista multe ore pe piele. Femeile orientale folosesc zilnic acest tip de parfum.  Parfumurile orientale pot fi condimentate, florale sau lemnoase (iasomie, ambra, opium, vanilie, lavanda, trandafir, santal, patchouli) si sunt expresia unei personalitati puternice.

group_work .