Igienizare Maini


Igienizarea mainilor


Spalarea si igienizarea mainilor sunt esentiale pentru o igiena personala corespunzatoatre intrucat limiteaza transferul de germeni, bacterii si virusi dobanditi in urma contactului cu diferite suprafete.

Gelul pentru maini igienizant este alternativa atunci cand nu este posibila spalarea mainilor cu apa si sapun. Acest produs contine o cantitate mare de alcool care se evapora in contact cu aerul. Gelul nu necesita clatire iar pielea mainilor este uscata dupa folosire. Rolul acestuia este de a preveni riscul de infectii atunci cand instinctiv ducem mainile la gura sau nas si ne frecam ochii.

Ingredientul principal al gelului igienizant pentru maini este alcoolul, care inhiba proliferarea bacteriilor la nivelul pielii. Pe langa apa si alcool, gelul poate sa contina si alte ingrediente precum chlorhexidine digluconate, glicerina, aloe, extracte vegetale, etc.

Care este rolul gelului igienizant?
Gelul igienizant este produsul ideal pentru eliminarea bacteriilor dobandite in urma contactului cu diferite suprafete, atunci cand nu avem la dispozitie apa si sapun. Este usor de folosit si nu necesita clatire. Se poate folosi de mai multe ori pe zi. Fiind o solutie hidroalcoolica previne aparitia infectiilor bacteriene si virale.

Care ar trebui sa fie cantitatea de alcool intr-un gel igienizant?
Cantitatea optima este 50-70% alcool. Daca gelul igienizant contine o cantitate mai mare de alcool, acesta ar putea sa nu aiba timpul necesar sa elimine germenii, bacteriile si virusii deorece se va evapora prea repede de pe piele. In plus o cantitate mare de alcool usuca excesiv pielea mainilor si poate sa duca la aparitia de rani. Orice produs de igienizare  a mainilor se va putea folosi numai dupa ce s-au vindecat ranile.

Cum se utilizeaza gelul igienizant?
Este esential ca gelul de maini cu proprietati igienizante sa fie utilizat in mod corespunzator, pentru a isi putea indeplini scopul: sa ucida microbii inainte ca ei sa se raspandeasca.

Nu se foloseste daca mainile sunt murdare: gelul igienizant nu este un produs pentru curatarea mainilor, ci pentru a le igieniza. Pentru a fi eficient nu trebuie utilizat daca mainile sunt vizibil murdare.

Se foloseste cantitatea potrivita: se aplica o mica cantitate de gel si se maseaza respectand tehnica de curatare a mainilor. In acest fel gelul igienizant a fost distribuit in mod uniform pe palme, dosul mainilor, degete, spatiile dintre degete si unghii.

Se freaca mainile pana cand se usuca: este un produs care nu necesita clatire si nici uscarea cu un prosop.

Se foloseste doar pentru maini: gelul nu se foloseste pentru ten sau alte parti ale corpului, nici pentru curatarea obiectelor.

group_work .