Detergenti ecologici


Detergenti ecologici si produse de curatare bio - produse de curatenie si detergenti ecologici pentru o viata 100% naturala.

Pentru a evita alergiile, problemele respiratorii si uscarea excesiva a mainilor alege sa folosesti detergenti bio. Gama noastra de detergenti contine: detergenti bio, praf sau lichid, pentru spalarea manuala sau automata a rufelor, detergent hipoalergenic pentru hainele bebelusilor si a copiilor, balsam de rufe parfumat natural, detergent bio pentru haine negre, pentru lana si casmir. Scoaterea petelor de pe haine este mult mai usoara cu solutia ecologica pentru indepartarea petelor sau cu inalbitorul cu oxigen activ BioPuro.

Pentru o casa curata opteaza pentru produse ecologice biodegradabile. Gama contine: detergenti ecologici universali, detergenti pentru podele si pardosele, crema pentru mobila, solutie degresanta pentru bucatarie, spray-uri pentru baie si obiecte sanitare, spray de curatat geamurile, detergent bio de vase pentru spalare manuala si pentru masina de splata vase.

Alege sa folosesti detergenti naturali din ingrediente vegetale, fara chimicale, detergenti bio care nu polueaza mediul inconjurator si care nu afecteaza mediul acvatic.

8 ingrediente din detergentii conventionali pentru spalarea rufelor care trebuie evitate

1. Sodium lauryl sulfate este un surfactant intalnit in marea majoritatea a produselor de curatare din comert si a cosmeticelor. Este foarte iritant pentru piele si sistemul respirator, poate favoriza dereglarea sistemului endocrin, atacuri de astm si dermatita.

2. 1,4 Dioxane este un ingredient care se regaseste in foarte multe produse de ingrijire, chiar si in produse pentru bebelusi.  De asemenea, majoritatea detergentilor de rufe din comert contine 1,4 Dioxane. Face parte din categoria substantelor chimice considerate cancerigene. In America, FDA nu obliga producatorii sa listeze acest ingredient deoarece este un compus care se formeaza cand anumite ingrediente interactioneaza intre ele. Studiaza lista de ingredinte si asigura-te ca detergentul tau nu contine sodium laureth sulfate, PEG-uri si chimicale care incep sau se termina cu xynol, ceteareth and oleth.

3. Nonylphenol ethoxylate este un ingredient care imita estrogenul si poate cauza dezechilibre hormonale si infertilitate.  De cele mai multe ori, acest ingredient nu apare in lista de ingrediente de pe eticheta. In aceste cazuri, trebuie sa te asiguri ca detergentul nu contine alcohol ethoxylate, care este un ingredient substitut al nonylphenol ethoxylate.

4. Phosphates (fosfati) - Cele mai folosite substante chimice in detergentii conventionali sunt fosfatii. Rolul acestora este de a indeparta petele de murdarie, de a degresa si de a mari puterea de curatare a detergentilor. Unele produse de curatare contin fosfati in cantitati foarte mari. Acestia sunt periculosi atat pentru sanatate, cat si pentru mediul inconjurator (accelereaza ritmul de crestere al plantelor, contamineaza apele, plantele si animalele).

5. Diethanolamine DEA (dietanolamina) folosita ca agent de spumare in detergenti si nu numai, este o substanta chimica ce poate  provoca iritatii la nivelul pielii si ochilor si este considerata ca avand potential cancerigen.

6. Coloranti artificiali – majoritatea detergentilor din comert contin coloranti artificiali. Acestia pot provoca alergii si iritatii la nivelul pielii. Rolul acestora este strict estetic, nu imbunatatesc cu nimic capacitatea de curatare a detergentului.

7. Parfum sintetic – de cele mai multe ori, detergentii din comert contin parfumuri sintetice care sunt un adevarat cocktail de substante chimice nocive. Parfumul sintetic poate avea ca efect aparitia migrenelor si iritatii la nivelul pielii.

8. Inalbitorii optici  (Optical Brighteners) -  nu au un rol in procesul de curatare, ci sunt folositi pentru a “pacali” ochiul facandu-l sa vada hainele mai albe decat sunt, de fapt. Inalbitorii optici sunt toxine pentru pesti, provoaca mutatii la bacterii si pot cauza reactii alergice la oameni. Devin foarte periculosi pentru piele in prezenta razelor UV, adica atunci cand pielea care a intrat in contact cu inalbitorii este mai tarziu expusa la soare

Ce trebuie sa contina un detergent natural
Un detergent ecologic trebuie sa nu fie toxic, sa fie biodegradabil, sa nu contina cele 8 ingrediente nocive enumerate mai sus, sa fie certificat de un organism tert care atesta naturalitatea acetuia, sa fie delicat cu pielea si ideal pentru toata familia.  Un detergent ecologic trebuie sa contina surfactanti anionici si neionici derivati din plante, ingrediente naturale care conditioneaza haine si parfum natural obtinut din uleiuri esentiale si extracte naturale.

5 motive pentru a folosi un detergent de rufe ecologic

Nu afecteaza mediul inconjurator - detergentii si produsele de curatenie conventionale sunt un adevarat cocktail de ingrediente chimice. Multe din acestea, precum fosfatii, sunt otravitoare pentru pesti. Folosind un detergent de rufe natural reduci cantitatea de substante chimice care ajunge in sol si in apele subterane.

Nu afecteaza hainele – detergentii ecologici protejeaza hainele si mareste durata de viata a acestora. Detergentul ecologic si balsamul de rufe natural mentin rufele catifelate, fibrele elastice si culoarea intacta timp indelungat (previn decolorarea culorilor).

Nu afecteaza sanatatea - pielea si sistemul respirator absorb reziduurile chimice ramase din detergentii conventionali. Pielea absoarbe aproximativ 60% din substantele cu care vine in contact. Oricat de bine am clati hainele o parte din ingredientele nocive ale detergentului vor ramane si vor “hrani” pielea. Unele ingrediente folosite in detergentii conventionali sunt iritante pentru piele si sistemul respirator, pot favoriza dereglarea sistemului endocrin, atacuri de astm, dermatita si sensibilizarea pielii.

Curata foarte bine hainele – Pe langa agentii de albire, detergentii conventionali contin si foarte multe substante chimice care au rolul de a imbunatati mirosul si aspectul hainelor. Multe din aceste substante pur si simplu nu curata. Detergentii ecologici sunt formulati cu ingrediente naturale care curata eficient hainele indepartand murdaria din tesatura. Folosind un detergent ecologic hainele vor  fi perfect curate nu doar parfumate.

Ideal si pentru bebelusi si copii - detergentul ecologic are o formula delicata din care lipsesc toate substantele chimice mentionate mai sus. Continand ingrediente derivate din plante si uleiuri esentiale naturale pentru parfumarea hainelor, detergentul ecologic este ideal pentru pielea sensibila, pentru nou nascuti, bebelusi si copii.

group_work .