Cate tipuri de henna exista?

Cand te-ai saturat de culoarea parului si simti nevoia de o mica schimbare, poate cateva reflexe sau pur si simplu o culoare diferita de cea pe care o ai, opteaza pentru o vopsea de par naturala. Henna, colorant vegetal natural folosit de secole in India, Nordul Africii si Orientul Mijlociu pentru a colora in mod natural podoaba capilara, poate fi podusul ideal cand iti doresti un look nou.

In comert exista multe varietati de vopsea henna: negru, blond, saten, etc. In realitate, lawsonia inermis este adevarata henna, celelalte fiind vopsele care contin henna si care sunt denumite impropriu henna blond, henna negru, etc.

Henna Neutra - chiar daca are aproximativ acceasi culoare ca pudra de henna, henna neutra nu este de fapt henna. In realitate este vorba de planta cassia obovata cunoscuta si sub numele de senna. Aceasta planta nu modifica culoarea parului fiind folosita mai mult ca masca tratament pentru par deoarece confera parului stralucire, volum, imbunatateste aspectul parului tern, lipsit de vitalitate sau vopsit chimic, fortifica firul de par si permite o coafare usoara. Henna neutra accentueaza reflexele aurii ale parului blond sau deschis la culoare (henna neutra se amesteca cu zeama de lamaie si se lasa la oxidat 12 ore dupa care se aplica pe parul proaspat spalat si se lasa sa actioneze timp de 2-3 ore). Pentru a obtine un blond capsuna se amesteca 80% henna neutra cu 20% henna pura, se lasa la oxidat timp de 12 ore dupa care se lasa sa actioneze pe par 2-3 ore, in functie de intensitatea dorita. Pentru a obtine un rosu caramiziu se amesteca 50% henna neutra si 50% henna pura.

Henna Negru - exista doua tipuri de henna negru. Henna negru se poate obtine prin amestecarea hennei pure (rosu) cu PPD (para-phenylenediamine ), ingredient chimic care inchide henna la culoarea si permite obtinerea unor nuante de negru. Henna cu PPD este in realitate o vopsea de par chimica. PPD-ul este cel mai toxic ingredient din vopselele de par si poate cauza iritatii, macarimi, senzatie de arsura si dificultati in respiratie, care pot deveni fatale. Henna Negru se poate obtine si prin amestecarea hennei cu pudra de indigo (indigofera tinctoria). Aceasta este o vopsea de par 100% naturala si nu are efectele negative pe care vopseaua henna pura cu PPD le ale asupra parului si asupra organismului.

Henna Rosie se obtine din frunzele uscate si macinate ale arbustului Lawsonia inermis. Henna este un colorant vegetal, 100% natural, folosit de mii de ani in India, Orientul Mijlociu si Nordul Africii pentru a vopsi parul. Henna pura (lawsonia inermis) vopseste parul in diverse nuante de rosu, culoarea care se obtine depinde de culoarea pe care se aplica si de timpul de actionare. Henna rosie se poate amesteca cu pudra de indigo pentru a se obtine diferite nuante de saten si negru. Henna este un adevarat tratament 100% natural pentru podoaba capilara: hraneste parul, ii confera stralucire si volum, indeparteaza matreata si contribuie la regenerarea parului. Importat de stiut: in comert exista si vopsele henna care contin picramat de sodiu, colorant sintetic considerat nociv care se adauga in henna pentru a accentua nuanta de rosu. pentru sanatatea parului tau, evita chimicalele, alege doar Lawsonia Inermis pentru a-ti vopsi parul!

Henna Saten - henna pura (rosie) se poate amesteca cu pudra de indigo si alte plante pentru a se obtine diverse nuante de saten. Aceste vopsele de par sunt 100% naturale fiind denumite impropriu henna saten deschis, nuca sau inchis. Henna Saten se poate obtine si prin amestecarea hennei cu PPD, dar in acest caz vorbim de o vopsea de par chimica.

Henna Blond - henna pura (rosie) se poate amesteca cu plante care coloreaza parul in nuante deschise, gen pudra de curcuma, pentru a se obtine diverse nuante de blond. Aceste vopsele de par sunt 100% naturale fiind denumite impropriu henna blond. Henna pura se poate amesteca si cu ingrediente chimice pentru a se obtine diferite nuante de blond. Citeste etichete si alege vopselele naturale!

Daca doresti sa-ti vopsesti parul cu vopsele henna, 100% naturale iti recomandam vopselele Khadi disponibile AICI.

Mai multe informatii despre henna aici: TOTUL DESPRE HENNA (Vopsirea parului in timpul sarcinii, Top 7 temeri despre vopsirea cu henna, Intretinerea culorii dupa vopsirea cu henna, 13 lucruri de stiut inainte de a te vopsi cu henna. Cate tipuri de henna exista?, Ce trebuie sa stii despre henna, Vopsirea parului cu henna Khadi - greseli si solutii, Mituri demontate despre henna, Instructiuni vopsire par cu henna Khadi, Vopseste parul alb, decolorat sau blond cu henna Khadi, Vopsele Khadi - Intrebari frecvente, Ingrediente periculoase in vopseaua de par, vopsea cu sau fara amoniac?)

Daniela

Related products

Comentarii (0)

NU sunt comentarii in acest moment

Scrie un comentariu

You are replying to a comment

group_work .