Top 7 temeri despre vopsirea cu henna

Trebuie sa recunoastem ca fiecare dintre noi a simtit la un moment dat nevoia de o schimbare de look. Vopsirea parului este una dintre cele mai simple modalitati de a obtine o astfel de schimbare. Industria vopselelor de par a evoluat foarte mult in ultimii ani oferindu-ne o gama vasta de produse pentru colorarea parului (vopsele clasice temporare, semi-permanente si permanente cu sau fara amoniac, nuantatoare sub forma de spray, spuma si sampon, etc). Alegerea vopselei de par este foarte importanta daca dorim sa evitam efectele negative pe care unele vopsele din comert le pot avea asupra podoabei capilare.

Pe de alta parte, Natura ne ofera o multitutine de solutii pentru colorarea parului in mod natural.

Henna (Lawsonia inermis) este un colorant vegetal, 100% natural, folosit de mii de ani in India, Orientul Mijlociu si Nordul Africii, ce permite colorarea parului in mod natural. Henna nu doar coloreaza podoaba capilara ci este un adevarat tratament pentru par.

Vopsirea cu henna ridica foarte multe ingrijorari. Apar temeri in special privind rezultalele care se obtin: Henna vopseste parul alb? Dar parul vopsit chimic?, Ce culoare se obtine in urma vopsirii?, etc..

Pe internet se gasesc o multitudine de pareri contra vopsirii parului cu henna. Acest articol are menirea sa spulberele scepticismul si temerile privind vopsirea cu henna.

Henna vopseste parul alb/firele albe?

- vopsire par alb in nuante de saten - se utilizeaza un amestec de henna si indigo (pudrele se prepara separat si se amesteca inainte de aplicare). Cantitati diferite de henna si indigo permit obtinerea de nuante diferite de saten (se recomanda efectuarea unui test de proba pentru a vedea ce culoare se obtine). Pentru a evita obtinerea unei culori prea inchise sau nedorite se recomanda alegerea unor vopselele de par vegetale, 100% naturale, deja amestecate care permit obtinerea unor nuante diferite de saten: deschis, nuca sau inchis.

- vopsirea parului alb in nuante de negru: vopsirea se face in 2 pasi (se aplica henna pura rosu iar apoi se aplica indigo). Se poate folosi si o vopsea naturala henna negru (vopseaua este naturala daca contine un amestec de henna si indigo, fara saruri minerale sau alte chimicale) dar si in acest caz vopsirea se face in 2 pasi.

Exista riscul de a obtine nuante de verde?

- se incearca vopsirea parului alb, blond, decolorat sau degradat cu culori inchise fara a se faca vopsirea in 2 pasi

- temperatura apei nu este cea indicata in instructiuni

- se aplica culori inchise pe un par decolorat, vopsit blond.

- se utilizeaza henna de proasta calitate care contine pigmenti sintetici pe un par vopsit chimic. In acest caz se produce o reactie chimica intre pigmentul prezent in parul vopsit chimic si pigmentul sintetic din henna folosita.

- probleme de sanatate: dereglari hormonale, tratamente medicamentoase, etc..

In functie de intensitatea nuantei de verde exista cateva solutii: daca nuanta de verde este putin intensa aceasta dispare in urma procesului de oxidare (cand parul interactioneaza cu oxigenul) sau dupa 2-3 spalari; daca nuanta este intensa se poate aplica imediat dupa o vopsea de par Henna Saten Deschis (noi recomandam vopseaua saten deschis Khadi), iar daca se obtine o nuanta foarte intensa rezultatul se poate remedia cu ajutorul unei vopsele ce vopseste parul in nuante de rosu (si in acest caz recomandam Khadi). Daca se respecta instructiunile de folosire, riscurile sunt inexistente.

Ma pot vopsi cu henna daca sunt vopsita chimic?

Daca henna este de foarte buna calitate, fara adaosuri de substante chimice sau pigmenti sintetici, se poate aplica pe parul vopsit chimic. Este foarte important sa treaca cel putin o luna intre vopsiri.

Ce culoare voi obtine daca folosesc henna?

Rezultatul care se obtine depinde de mai multi factori: calitatea hennei, timpul de actionare, pigmentul pe care il are parul si nu in ultimul rand culoarea pe care se aplica henna sau vopseaua de par vegetala pe baza de henna. Pentru mai multe detalii despre culoarea care se poate obtine cititi articolul Vopsire cu henna Khadi - Ce culoare obtin?

Henna se poate folosi in timpul sarcinii?

Parerile despre vopsirea parului in timpul sarcinii sunt impartite: unele persoane sustin ca vopsirea parului in timpul sarcinii nu dauneaza in nici un fel, altele ca vopsirea cu vopsele de par conventionale/clasice trebuie evitata. Unii doctorii sfatuiesc femeile insarcinate sa astepte pana trece primul trimestru al sarcinii, altii evita sa dea asigurari ca vopsirea parului in timpul sarcinii este sigura in totalitate.

Henna si vopselele de par vegetale sunt o alternativa sanatoasa la vopseaua de par conventionala / clasica, mai ales pentru femeile insarcinate. Daca alegi sa folosesti o astfel de vopsea de par, citeste in intregime informatiile de pe cutia produsului, intrucat este posibil ca, uneori, produsul sa contina ingrediente chimice, in ciuda faptului ca pe ambalaj apare cuvantul "natural" sau "bio". Pentru a fi sigura ca vopseaua de par este 100% naturala toate ingredientele din lista INCI trebuie sa fie scrise in limba latina. Important de stiut este ca henna pura (ca sa fie 100% naturala trebuie sa contine doar lawsonia inermis fara coloranti sintetici precum picramatul de sodiu) coloreaza in nuante de aramiu/ rosu in functie de culoarea parului pe care se aplica. Vopselele henna care coloreaza parul in diverse nuante de saten, negru si blond sunt 100% naturale doar daca henna este amestecata cu alte plante (lista INCI trebuie sa fie toata in limba latina). Daca pe o astfel de cutie nu sunt specificate ingredientele mai mult ca sigur contin ingrediente chimice.

Henna si vopselele de par vegetale pe baza de henna 100% naturale nu sunt recomandate cand exista o alergie la una dintre plantele din compozitie.

Ma pot vopsi singura cu henna sau am nevoie de o mana de ajutor?

Sunt persoane care reusesc sa-si aplice vopseaua de par fara nicio problema si sunt alte persoane care nu pot face acest lucru chiar daca au parul scurt. Secretul? Rabdare, perseverenta si experienta! La prima vopsire ar fi indicat sa ceri ajutorul unei prietene, dar dupa mai multe vopsiri vei scapa de aceasta temere.

Sunt alergica la vopseaua de par clasica, pot folosi henna?

Multe femei se confrunta cu aceasta problema, care de fapt este o sensibilitate a pielii la anumiti compusi chimici care se gasesc in vopseaua de par. Aceasa reactie alergica poate aparea oricand chiar si la vopseaua de par folosita in mod constant.

Daca iti doresti o schimbare de look, alege henna sau vopsele de par vegetale pe baza de coloranti naturali. Asigura-te ca aceste vopsele sunt 100% naturale, adica contin doar plante, pentru in caz contrar exista riscul de alergii. Vopsit cu henna parul este frumos si sanatos, vopsit in mod repetat cu vopsele ce contin compusi chimici parul este degradat, ars, lipsit de stralucire.

Pentru o vopsire 100% naturala va recomandam henna si vopselele de par vegetale pe baza de henna marca Khadi disponibile AICI.

Articolul poate fi preluat integral sau partial cu mentionarea sursei. Daca mentionarea sursei nu este fezabila, articolul poate fi preluat doar cu acordul scris al www.khadi.ro!

Mai multe informatii despre henna aici: TOTUL DESPRE HENNA (Vopsirea parului in timpul sarcinii, Top 7 temeri despre vopsirea cu henna, Intretinerea culorii dupa vopsirea cu henna, 13 lucruri de stiut inainte de a te vopsi cu henna. Cate tipuri de henna exista?, Ce trebuie sa stii despre henna, Vopsirea parului cu henna Khadi - greseli si solutii, Mituri demontate despre henna, Instructiuni vopsire par cu henna Khadi, Vopseste parul alb, decolorat sau blond cu henna Khadi, Vopsele Khadi - Intrebari frecvente, Ingrediente periculoase in vopseaua de par, vopsea cu sau fara amoniac?)

Daniela

Related products

Comentarii (0)

NU sunt comentarii in acest moment

Scrie un comentariu

You are replying to a comment

group_work .